Dakwerken Michielse Social Media

Ervaring en vakmanschap

4 generaties in één familiebedrijf

BEL ONS: 03 652 18 09

Leopoldslei 146, 2930 Brasschaat

Dakgoten en afvoerbuizen

De capaciteit van goten en afvoerpijpen moet aangepast zijn aan de dakoppervlakte, essentieel voor een snelle afvoer van hemelwater naar het ondergrondse leidingennet.

Door de jaren heen hebben materialen zoals zink, koper en roofing hun duurzaamheid wel bewezen. Zowel in nieuwbouw als renovatieprojecten blijven zink, koper en roofing de meest gebruikte materiaalsoorten voor dakgoten.

Bakgoten en hanggoten

De keuze voor een bakgoot of een hanggoot hangt af van uw persoonlijke smaak en bouwstijl.

In de bouw is de bakgoot de meest gebruikte soort dakgoot. Bakgoten zijn rechte, strak vormgegeven goten met een binnenbekleding in roofing, zink of koper. Door de bakgoot wordt een duidelijke scheiding aangebracht tussen het dak en de gevel.

Een hanggoot is een dakgoot die aan de gevel of aan de muurbalk is bevestigd zonder dragende bak. Voor hanggoten wordt vooral koper & zink gebruikt. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen.

Zink

Voor het aanbod in zink onderscheiden we niet alleen de verschillende diktes maar je kan bvb ook een keuze maken tussen natuurzink, quartz en anthra zink.

  • NATUURZINK heeft in het begin een blinkende metaalglans die door blootstelling aan weer en wind geleidelijk overgaat in een lichtgrijs half-mat natuurlijk patina.
  • QUARTZ-ZINK is een geprepatineerd fluweelgrijs zink dat van bij het begin hetzelfde aspect heeft als dat van een natuurlijk zinken dakbekleding die al jaren blootgesteld werd aan weer en wind.
  • ANTHRA-ZINK is een donker geprepatineerd zink dat uitstekend past bij leien.

Jaarlijks onderhoud van uw dakgoten

Een jaarlijkse reinigings- en controlebeurt van uw goten voorkomt heel wat problemen en omvat:

  • reiniging van goten en regenafvoer
  • controle van de bevestiging van dakgoten en regenpijpen
  • verwijderen van eventuele blokkades (mos, bladval, takken en ander vuil)
  • plaatsing van een bladvanger indien nodig
 

Dakwerken A.Michielse & Zonen BVBA 2015 © - Algemene verkoopsvoorwaarden - Privacy en veiligheid - Webdesign by boxs.be